امروزه گوریلا مارکتینگ به عنوان یکی از تکنیکهای مورد استفاده در تبلیغات، در آگاهی از برند و اثرگذاری تبلیغات، نقش بسیار موثری دارد. پیشرفت تکنولوژی و بین المللی شدن در کنار فراگیر شدن رسانههای اجتماعی، کسبوکارهای مختلف را به سمت اتخاذ استراتژیهای رقابتی خلاقانه سوق داده است. در این بلاگ قصد داریم گوریلا مارکتینگ و انواع مختلف آن که در اجرای کمپینهای تبلیغاتی به کار گرفته میشوند را بررسی نماییم.
گوریلا مارکتینگ چیست؟
گوریلا مارکتینگ (Guerrilla Marketing) که با عنوان بازاریابی پارتیزانی یا بازاریابی چریکی نیز شناخته میشود، یکی از تاکتیکهای بازاریابی است که کمپانیها با تمرکز بر اصل غافلگیری و تعاملات غیرمعمول و هیجانانگیز، توجه طیف بسیاری از مخاطبان هدف را نسبت به محصول یا خدمت خود جلب مینمایند. در بازاریابی سنتی با تکیه بر تعاملات سنتی و بودجه محدود، پیام مورد نظر برند از طریق کانالهای ارتباطی مشخص به جامعه هدف، انتقال داده میشود؛ اما المانهای اجرایی گوریلا مارکتینگ تا حد زیادی به غافلگیری مخاطب وابسته هستند و به کسبوکارها امکان میدهند توجه مخاطبان هدف خود را به محتوا و پیام برند، با شیوههای غیر معمول و شگفتانگیز، جلب نمایند. تاکتیکهای اجرایی گوریلا مارکتینگ علاوه بر تاثیرگذاری سریع و غافلگیری مخاطب، جریانی از بازاریابی دهان به دهان ایجاد میکنند و منجر به افزایش نرخ درگیری و وایرال شدن هرچه بیشتر محتوای مدنظر شما میشوند.
انواع گوریلا مارکتینگ
انواع گوریلا مارکتینگ عبارتند از
بازاریابی پارتیزانی محیطی(Ambient Marketing)
در این تکنیک با استفاده از قرار دادن اشیا جالب و جذاب، توجه افراد به پیام مورد نظر جلب میشود. تبلیغات چاپی، تلویزیونی و آنلاین ممکن است توسط مخاطب نایده گرفته شوند اما استفاده از این شیوه اجرایی گوریلا مارکتینگ، منجر میشود تا افراد حین مواجهه با اشیایی عجیب و غیر معمول ، محتوا و پیام برند را به خاطر بسپارند.
بازاریابی غافلگیرانه (Ambush Marketing)
این تکنیک، با غافلگیری مخاطب، محتوای موردنظر خود را منتقل میکند. اقدامات غافلگیرانه برندها در قالب ایونت یا سناریوی غیر قابل پیشبینی و یا حتی در فضای رقابتی مربوط به رقبا، قابل انجام است. مانند اقدام خلاقانه BMW که با بیلبود تبلیغاتی رقیب خود AUDI، مخاطب را غافلگیر میکند.
بازاریابی پنهان (Stealth Marketing)
در این تکنیک، بازاریابی بدون ایجاد آگاهی برای مخاطب انجام میشود. به عبارت دیگر فعالیتهای مربوط به برند، توجه مخاطب را به صورت مستقیم جلب نمیکنند. این نوع بازاریابی تقریبا در همه جا دیده میشود. استفاده از محصولات برندهای مختلف در فیلمها و سریالها نمونه ای از اجرای این تکنیک است.
BUZZ مارکتینگ
BUZZ مارکتینگ بر تاثیرگذاری مخاطب و پر رنگ کردن یک محتوا از طریق به اشتراکگذاری آن در شبکههای اجتماعی یا تکنیکهای بازاریابی دهان به دهان تاکید دارد. در این روش، صحبت پیرامون یک محصول یا خدمت و به اشتراکگذاری آن با دیگران، مورد توجه قرار میگیرد.
تبلیغات پروژکتوری گوریلا مارکتینگ
نمایش دادن یک محتوا یا تصویر خاص از طریق پروژکتور در زمان و مکان مشخص و از پیش تعیین شده، به خصوص برای معرفی محصول جدید یا ایونتهای مشخص، یکی دیگر از تکنیکهای گوریلا مارکتینگ است.
ماهیت غافلگیرانه و خلاق گوریلا مارکتینگ باعث شده است که با به کارگیری آن در حین پیادهسازی کمپینهای تبلیغاتی با افزایش نرخ درگیری مخاطب، بیشتر شدن مدت زمان به خاطرسپاری پیام و محتوای برند و افزایش بازاریابی دهان به دهان مواجه باشیم. علاوه بر موارد یاد شده، آنچه باعث شده است که گوریلا مارکتینگ به عنوان یک تاکتیک بازاریابی جذاب توسط کسبوکارها به صورت مداوم مورد استفاده قرار گیرد، ماهیت اقتصادی و کمهزینه بودن آن است. گوریلا مارکتینگ با وجود دارا بودن تمامی فاکتورهای جذاب و خلاقانه برای جلب توجه مخاطب، کسب مزیت رقابتی و سودآوری، در مقایسه با سایر روشهای بازاریابی، چندان پرهزینه نیست.
شرکت تبلیغاتی مات با ارائه کلیه خدمات بازاریابی، کسبوکار شما را در تدوین و پیادهسازی استراتژیهای رقابتی و کسب مزیت رقابتی از طریق تاکتیکهای خلاقانه بازاریابی یاری میکند.
منبع: شرکت تبلیغاتی مات
:: بازدید از این مطلب : 516
|
امتیاز مطلب : 126
|
تعداد امتیازدهندگان : 26
|
مجموع امتیاز : 26